Verzin

TEKSTBUREAU
Verzinnenprikkelende teksten

Jouw tekst is mijn zorg. Een pakkende tekst voor je website of tijdschrift nodig? Een belangrijke brief of brochure die je graag op taal gecontroleerd wil hebben? Een jubileumgedicht, afscheidstoespraak of liefdesbrief waarvoor je niet de juiste woorden kan vinden? Of zoek je juist begeleiding bij het uitwerken van een idee voor een boek of toneelstuk? Als kritische Neerlandicus met een brede achtergrond ga ik graag voor je aan de slag.

Of het nu om creatievere teksten of juist heel formele, inhoudelijke teksten gaat: VERZIN kan je erbij helpen. Ik heb met bijna alle tekstsoorten ervaring heb en op elke tekst valt wel inhoudelijke, structurele of taaltechnische feedback te geven. Zolang jij duidelijk weet wat je wil, ga ik “alinea recta” aan de slag en zorg ik voor een “regelrecht” juweeltje, van six-word-story tot publicatie in een tijdschrift. 

De beste teksten zijn als de juiste soundtrack bij een film, namelijk onopvallend door de vanzelfsprekendheid en juist datgene ondersteunend waar het om gaat: de emotie, het effect of de inhoud. Dat is waar de teksten van VERZIN voor staan: trefzekere woorden vinden voor de meest normale dingen of simpele woorden voor buitengewone boodschappen. Neem contact met met op via verzin@nulldenniskoopman.nl .

WORKSHOPS EN PRIVELES
Verzinken in workshops

Voor taalles, schrijf- en poëzieworkshops en scriptie-begeleiding ben je bij mij ook aan het goede adres. Ik heb een aantal jaar in het onderwijs gewerkt en help je graag met het voorbereiden op die lastige taaltoets of het structureren van die interessante scriptie. Of in een mum van tijd je gedachten poetisch op papier zetten. Of samen de uitdaging aan te gaan om in één of twee weken een kort verhaal te schrijven. Interesse? Stuur een mail naar verzin@nulldenniskoopman.nl .

 

VERZONNEN
Toen ik nog Nederlands studeerde, had ik al een paar namen bedacht voor mijn tekstbureau. Alinea recta, omdat je meteen naar mij moet voor de beste alinea’s; Regelrecht, wat iets minder exclusief klinkt dan Alinea recta, maar dezelfde boodschap heeft; de Taalkraam, vooral omdat m’n achternaam Koopman is, en die staan vaak achter een kraam op de markt. Maar toen ik uiteindelijk besloot om écht voor mezelf te beginnen, waren de eerste twee al op de één of andere manier in gebruik en die Taalkraam heeft iets net iets teveel gekke associaties: onzin uitkramen, kraamvisite. Ik moest een andere naam verzinnen voor wat ik te bieden heb en realiseerde me al snel dat dát eigenlijk al mijn werkzaamheden omvat: verzinnen. Bij een tekst bedenk ik de beste invalshoek of de belangrijkste boodschap voor de lezer. Bij gedichten gaat het om de verzen die in een gebeurtenis, gevoel of gedachte verborgen liggen. Bij taalles gaat het het om een soort letterlijk verzinnen: woorden tot zinnen maken. Bij de workshops die ik geef, gaat het om samen verzinnen. Bij zingen en performen gaat het om zinnen tot leven wekken.