Over Dennis Koopman

Schrijven, dichten, recenseren, acteren, zingen, tekenen, schilderen, ontwerpen, onderzoeken, lesgeven, vakkenvullen, klussen, koken en nog veel meer; Dennis Koopman  (1987) doet zijn achternaam eer aan. Hij is van vele markten thuis, met name in de creatieve markt voelt hij zich thuis.

In groep 3 schreef Dennis Koopman al hele korte verhaaltjes, bijvoorbeeld over de zon die te laat opkwam. In groep 4 was er een toneelstuk over de verdrietige clown, dat op de première-avond al in de reprise ging – het stuk speelde dan ook maar één avond.  In groep 5 beleefden Suske & Wiske  allerlei avonturen, niet in een stripboek, maar in volzinnen van zijn hand. Op de middelbare school schreef hij zijn eigen versie van het vijfde Harry Potter-boek. En toen kon hij er niet meer omheen: het was hoog tijd voor een verhaal met zelfbedachte personages. Het fantasy-verhaal De Vijfde Engel volgde. Bij het afronden van dat verhaal had hij ideeën voor minstens vier andere boeken in de serie, waarvan er één – Zes Vingers – inmiddels ook geschreven is. Naast fantasy schrijft Dennis ook realistisch proza: hij werkt aan een bundel korte verhalen en moet zich eigenlijk een jaar opsluiten om de roman te gaan schrijven die al jaren in zijn grijze massa borrelt. Ook wil er nog wel eens wat poëzie in hem opborrelen, ook op deze site te vinden.

Dennis heeft zich ook van een andere kant met literatuur bezig gehouden. In 2012 is hij cum laude afgestudeerd bij de Master Nederlandse Taal en Cultuur in Leiden, waar hij zich vooral verdiepte in schrijvers en literatuur van de laatste twee eeuwen. Enkele producten van die studie zijn op deze site te vinden. Na een aantal jaren als aanstormend docent Nederlands voor de klas, was het tijd voor iets anders. Inmiddels is hij aan de slag als copywriter bij Normaliter, daarnaast schrijft hij aan zijn nieuwe roman.

Verder vertolkt Dennis Koopman graag verhalen, maar dan op het podium: toneelstukken, musicals, opera’s, concerten. Solistisch of met een koor is hij een bekend gezicht bij Dario Fo, ondernemers in de kunst, waar hij al jaren met liefde en plezier actief is.